Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Бирманчевић: У себе улажем 30.000 евра годишње

Српски фудбалер Вељко Бирманчевић открио је тајну свог сјајног напретка откако је заиграо за шведски Малме.
Фото: Танјуг/AP/Anton Uzunov

Малме је довео Бирманчевића из Чукаричког за милион евра у марту прошле године, а он је у међувремену постигао 17 голова уз осам асистенција на 43 наступа.

Недавно је са Малмеом освојио титулу шампиона Шведске, а 26. марта ће се са Хамарбијем борити за трофеј Купа и дуплу круну.

„Улажем у себе 300.000 круна (око 30.000 евра, прим. аут) годишње да бих био бољи фудбалер. Фудбал је мој живот, желим да будем играч топ нивоа и зато улажем у свој развој. На пример, купујем све што је потребно да би моје тело било боље“, открио је Бирманчевић.

Бирманчевић је објаснио шведским медијима на шта све издваја новац.

„Имам додатног, индивидуалног тренера којег плаћам, а имам и машине које ми помажу да се брже опоравим. Могу да вам откријем да сам два дана пре утакмицу Купа са АИК-ом имао проблем са предњим делом бутине. Онда сам радио вежбе са мојим тренером и без проблема сам издржао свих 120 минута. Осећам да вреди тако уложити у себе“.

Осим тога, Бирманчевић већ неколико година сарађује са тренером из Србије чији идентитет није открио.

„Комуницирамо готово свакодневно. Добијем од њега програме пре и после утакмица. Њему припадају велике заслуге за мој развој. Он је из Србије и са њим сарађујем три године“.

Reprezentacija na okupu – počinju pripreme

Преузмите андроид апликацију.