Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Бирате име за бебу? На 3 ставри треба да обратите пажњу

Смишљање имена за бебу је веома леп и тежак задатак јер имена је толико, а ви желите неко које одговра баш вашем малишану.
Фото: Pexels/Pixabay

Томе треба приступити на један озбиљан начин ако имамо на уму да ће дете целог живота носити своје име, па нико не жели да се оно тога стиди.

Стручњак Лорна Марш из „Бејби центра“ дала је мамама и татама савет на које три ствари да обрате пажњу када бирају име за дете.

1. Размислите како звучи име

Размислите о томе да ли ће име о којем размишљате пристајати детету и када порасте, као и како ће звучати када га изговарате у различитим ситуацијама. Такође, не заборавите да уз име увек изговорите и презиме, како бисте видели да ли се уклапа – неко име је лепо само по себи, али уз одређена презимена звучи потпуно другачије.

2. Размислите да ли је популарно

Савет стручњака је да не бирате баш она најпопуларнија имена која ће имати много деце, али одлука је свакако на вама. Такође, не треба ни да бежите од класичних имена, каже Лорна Марш.

Њен савет је свакако да нађете баланс који вама одговара између популарних и класичних имена.

3. Размислите о надимцима

Пре него што се одлучите за име, размислите и о томе какав надимак може да се да на основу њега. Понекад због тога може да настане задиркивање међу децом или можда постоји шанса да дете добије надимак који се вама не свиђа – на пример, многе Марије људи зову Маја или Мара.

Život i stil

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке