Почетна > Србија
Србија

Билчик: Данас Парламентарни одбор за придруживање ЕУ и Србије

Известитељ Европског парламента за Србију Владимир Билчик најавио је на Твитеру да се данас у Стразбуру одржава 14-ти Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање између ЕУ и Србије.
Фото: Pexels/Pixabay

Ово је први састанак Одбора од избора у Србији у априлу ове године, а на састанку учествује и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

“Пре сусрета са колегама из Скупштине Србије имао сам задовољство да упознам министарку ЕУ за европске интеграције Тању Мишчевић. Радујем се заједничком раду са српским партнерима”, написао је Билчик на Тивитеру.

На Парламентаром одбору земље чланице представљаће Јарослав Курфурст, заменик министра за Европу Чешке, Михаел Милер, директор службе за Србију који заступа Европску комисију и Елса Фенет, директорка одсека за Југоисточну Европу, која присуствује у име Европске службе за спољне послове.

Као што је Европски парламент саопштио, на овом редовном састанку ће се разговарати о усклађивању Србије са заједничком европском политиком, а биће речи и о дијалогу Београда и Приштине.

Тема су и преговори за чланство са фокусом на поглавља 23 и 24 и на поглавље 27 о животној средини и климатским променама, а на агенди је и кластер 3 за конкурентност и инклузивни раст са фокусом на економски развој, саопштио је Европски парламент.

Potpisan sporazum Srbije i Azejberdžana o readmisiji

Преузмите андроид апликацију.