Почетна > Свет
Свет

БиХ на корак од прве Мишлен звездице, Јахорина ускоро аплицира за гастро оскара

На Јахорини ће 20. октобра бити организована манифестација „Француска кухиња са звездицама“, чији је циљ да локалне специјалитете прилагоди Мишлен стандарду и да се у скорој будућности аплицира за престижну Мишлен звездицу.
Фото: Танјуг/Olimpijski centar “Jahorina”/ Marija Nišić/ bg

Пошто за ову звездицу не може да аплицира један ресторан или хотел већ регион као целина, након апликације региона ће инспектори Мишлена стићи на Јахорину и обићи десетине ресторана, а потом одлучити да ли ће неко од њих добити престижну звездицу, саопштио је хотел Термаг у коме ће бити одржана манифестација.

Као увод у ову вечеру и аплицирање организован је састанак на коме су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Пале Бошко Југовић, власник хотела Термаг Александар Лазаревић и председница организације „Ја волим Француску“ и Међународне уније региона Алзас Слађана Новаковић, договорили успешну стратешку сурадњу и подршку локалне самоуправе Мишленовој вечери.

„Изузетно смо поносни што смо домаћин овако угледној манифестацији и што непрестаним активностима радимо на развоју Босне и Херцеговине, али и туризма на југоистоку Европе у целини“, рекао је директор маркетинга хотела Термаг Немања Вучетић.

Слађана Новаковић, председница организације „Ја волим Француску“ и „Међународне уније региона Алзас“ је истакла да је активностима ових организација омогућено да се у Србији први пут отвори представништво француске регије Алзас, чији је административни центар Стразбур у којем је седиште ЕУ.

„Већ смо покренули активности којима ћемо омогућити представништво и у Босни и Херцеговини, односно на Јахорини“, рекла је она.

Prijava Dodika protiv Šmita prosleđena Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

Преузмите андроид апликацију.