Почетна > Бизнис
Бизнис

БГ туризам остварио рекорд: Дупло више ноћења овог јануара, него 2022.

Страни туристи у Београду су у јануару ове године остварили дупло више ноћења него истог месеца лане, рекла је Александра Миката из Туристичке организације Београд на данашњем отварању нове наутичке сезоне.
Фото: Pexels/Stevan Aksentijevic

Она је за Тањуг рекла да је српску престоницу у јануару посетило више од 70.000 туриста и забележно је преко 200.000 ноћења, што је за 52 одсто више него претходне године.

Миката очекује да током пролећних путовања буде оборен прошлогодишњи рекорди посећености Београду.

„Ту очекујемо рекорд, јер је јануар већ показао повећање у односу на претходни јануар, а прошла година је била одлична и будите сигурни да ће све бити пуно све и треба на време резервисати смештај“, рекла је Миката.

Она додаје да је то условљено једним делом и због отварања нових летова ка Београду и из Београда, јер је сада у понуди 20 нових дестинација.

„Категоризовано је током короне око 5.000 јединица приватног смештаја и сада у Београду има смештај за свачији џеп“, истакла је Миката.

Она наводи да се бележи раст броја туриста из свих земаља, али пре свега из Грчке, којих је у јануару било 3.375 и то је повећање у односу на исти период прошле године више од 300 одсто.

Hiljade ljudi izgubile novac nakon ulaganja u aplikaciju za kriptovalute

Преузмите андроид апликацију.