Почетна > Србија
Србија

Без задржавања на рампама ауто-путева

На наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања возила, саопштило је вечерас ЈП „Путеви Србије“.
Фото: Танјуг/Adriasound/Синиша Копуновић

Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова, на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 90 минута, на граничном прелазу Келебија, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута, док је на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 240 минута.

На граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила, додаје се у саопштењу “Путева Србије“.

Ауто-мото савез Србије упозорава на измене у режиму саобраћаја због радова на појединим деоницама, па ће се тако до дана 21. септембра у периоду од 7 до 17 часова санирати коловоз на деоници Мајданпек – Жагубица, између места Лазница и Жагубица, због чега ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила.

До 12. фебруара 2024. саобраћај ће на деоници између Рашке и Новог Пазара бити успорен због радова.

За све време трајања радова, максимална брзина дуж целе деонице биће ограничена на 50 km/h, на појединим местима на 10 до 30 km/h, а на неким ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

До 20. септембра на деоници Бачки Петровац – Институт НС „Семе“ саобраћај ће бити обустављен због радова на реконструкцији. Алтернативни путни правац је Руменка – Змајево – Равно Село-Деспотово – Силбаш – Бачки Петровац.

Данас ће до 19 часова бити обустављен саобраћај на деоници Краљево – Ратина, у месту Ратина, због санације коловоза око железничке пурге. Алтернативни путни правац је преко места Берановац.

До 20. новембра изводиће се радови на поправци два моста преко реке Црнајке на деоници Милошева – Кула – Заграђе. Током трајања радова саобраћај ће се одвијати девијацијом.

Измене у саобраћају због радова на путевима

Према информацијама Путева Србије, на деоници пута Сремска Митровица – Кузмин данас се изводе радови на поправци оштећене сигурносне заштитне ограде у разделном појасу, у смеру ка Батровцима.

Радови се изводе уз затварање претицајне саобраћајне траке у дужини до 200 метара.

На деоници Пећинци – Шимановци данас се изводе радови на поправци оштећене сигурносне заштитне ограде у разделном појасу.

Радови се изводе уз затварање претицајне саобраћајне траке у дужини до 200 метара и обезбеђени су адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом, наведено је у саопштењу Путева Србије.

Budući policajci, humanitarci za primer

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке