Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Београдски маратон основао тркачки клуб „Belgrade Marathon Runners“

Новоосновани тркачки клуб Београдског маратона који носи назив „Belgrade Marathon Runners“ одржао је данас јавни тренинг на Ади Циганлији.
Фото: Танјуг/Даримир Банда

Поводом оснивања клуба одржана је конференција за медије на којој су се обратили секретар за спорт и омладину града Београда Никола Пенић, директор Београдског маратона Дарко Хабуш и тренер тркачког клуба и наш бивши маратонац Велимир Бојовић.

„Идеја за оснивање тркачког клуба проистекла је из жеље да понудимо нашим суграђанима могућност да се припреме за трчање дугих пруга и догађаје које организујемо, јер нам је на првом месту здраво бављење физичком активношћу. А то значи да када изађете да трчите маратон, знате да је иза вас неколико месеци припрема за овај изузетан напор. Паралелно, Београдски маратон велики фокус ставља на промоцију здравог и активног начина живота, јер знамо да мотивација игра значајну улогу у повећању броја рекреативаца у последњим деценијама“, изјавио је директор Београдског маратона Дарко Хабуш.

Секретар за спорт и омладину града Београда Никола Пенић, истакао је колико је важно оснивање тркачког клуба.

„Као бивши атлетичар морам да истакнем како ми је драго што ће Београд добити још један рекреативни тркачки клуб, а посебно је задовољство што ће тај клуб бити везан за једну од најзначајнијих манифестација када је спорт у питању, а то је Београдски маратон. Данашњи догађај је само увод у оно што нас чека у трећој недељи априла, с тим у вези тркачима желим „лаке ноге“, а организаторима успешну организацију 36 Београдског маратона“, изјавио је Пенић.

Тренинге новооснованог клуба ће водити тим тренера састављен од дугогодишњег атлетског репрезентативца Србије Велимира Бојовића, атлетичарке Слађане Стаменковић и маратонац Филип Станковић.

Тренинзи ће се у наредних 7 недеља одржавати три пута недељно на Ади Циганлији. Термини одржавања тренинга су уторком и четвртком од 18 часова, а суботом од 10 часова. Тренинзи ће током марта месеца бити отворени и бесплатни за грађанство.

Ivana Vuleta doskočila u finale Evropskog prvenstva

 

Преузмите андроид апликацију.