Почетна > Србија
Србија

Београдски аеродром постаје највећи ваздухопловни хаб у Источној Европи

Министар грађевинарства Томислав Момировић изјавио је данас да ће београдски аеродром „Никола Тесла“, након реализованих инвестиција, бити највећи ваздухопловни хаб на Балкану и у Источној Европи. Из компаније Ванси су најавили да ће радови на Терминалу Ц и околној инфраструктури бити готови до наредне летње сезоне.
аеродром
Фото: Танјуг/АР Photo

Момировић је рекао да Република Србија снажно подржава аеродроме у Београду и Нишу. Као и компанију Ер Србија, као што их је подржавала и током пандемијске кризе, која је најзнажније погодила управо ваздухопловну индустрију.

„Аеродором Никола Тесла ће бити највећи хаб не само на Балкану већ и у Источној Европи. Желимо да Ер Србија буде препознатљив бренд на европском нивоу и да буде јача него што је седамдесетих година био ЈАТ“. Рекао је Момировић након састанка са директорима компаније Ванси, концесионара београдског аеродрома. Као и генералним директором аеродрома Франсоа Беризом, директором Аеродрома Србије Михајлом Здравковићем и директорком Ер Србије Јиржи Мареком.

Беризо је најавио да је врло задовољан састанком и подршком државе. Додао да да ће радови на терминалу Ц и околној инфраструктури бити готови до наредне летње сезоне.

Здравковић је најавио да би нови терминал на аеродрому Константин Велики у Нишу требало да буде завршен до марта наредне године. Да се прави по узору на нови део београдског аеродрома.

Он је додао да би у првом кварталу наредне године требало да почне изградња новог контролног торња нишког аеродрома. Затим и нове платформе која ће моћи да прими девет авиона.

Mađarski evroposlanik Andor Deli: Srbija zaslužuje više poštovanja od EP

 

Преузмите андроид апликацију.