Почетна > Србија
Србија

Београдска станица „Прокоп“ од 5600 квадрата: Погледајте шта ће вас чекати након вожње брзим возом

У нову станичну зграду на Прокопу држава је уложила 15 милиона евра. Ово ће бити највећа станица у региону, а радови се полако приводе крају како би крајем следећег месеца већ дочекали прве путнике. Ево шта ће све дочекати Новосађане, али и све туристе, који се из нашег града запуте ка престоници.
Фото: PrtSc/ TV Pink

Ненад Станисављевић, из “Инфраструктуре железница Србије”, истакао је за Пинк телевизију да је Београд овај објекат чекао пуних пет деценија.

У претходних пет година, колико је Прокоп главна железничка станица у Београду, највећа примедба путника је била што нигде у станици немају да купе воду или храну за пут. Овде ће сада имати све. Путницима ће бити на располагању и инфо пулт Туристичке организације Београд.“

Фото: PrtSc/ TV Pink

Зграда ће имати и пословне објекте око себе, које ће између себе имати мале паркове, уређене површине за кретање, а фасада главне станичне зграде стопиће се са Хајд парком, јер њом доминира стакло.

Фото: PrtSc/ TV Pink

Иван Вујичић, из фирме “ПСП Фарман”, најавио је отварање ресторана домаће кухиње и италијански бар у склопу станичне зграде.

У том холу се већ назиру објекти где ће до октобра бити отворени локал са здравом и свежом храном, ресторан домаће кухиње. Путници и грађани ће моћи да обаве и мењачке услуге, биће ту и продавница.

Фото: PrtSc/ TV Pink

Председник Србије Александар Вучић најавио је још у априлу да ће станица бити готова 20. октобра и бити једна од најлепших у Европи.

Vujović obišla radove na transfer stanici u Smederevu

Преузмите андроид апликацију.