Почетна > Србија
Србија

Београдска филхармонија почела јубиларну сезону

Београдска филхармонија почела је нову сезону, на којој слави своју стогодишњицу, извођењем Симфоније број три Густава Малера, која је заслужила вишеминутне овације испуњене дворане Коларчеве задужбине.
Фото: Београдска филхармонија

На челу са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, Београдска филхармонија је извела најдужу симфонију у стандардном концертном репертоару са више од 150 учесника на бини Коларца, пошто су им се придружили женски хор Колегијум музикум (Цоллегиум мусицум), дечији хор Колибри као и мецосопран Викторија Маси.

Први концерт у слављеничкој сезони филхармонија је посветила свом директору Ивану Тасовцу (1966-2021), а на почетку су музичари извели химну „Боже правде“, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

За свечано отварање филхармонијске сезоне и извођење овог монументалног дела владало је велико интересовање, па су биле уведене улазнице за стајање.

Портпаролка Филхармоније Јелена Милашиновић је рекла Тањугу да је београдски оркестар почео своју посебну сезону, којом „прославља своју стогодишњицу, на грандиозни начин, како и доликује“.

„Сто минута музике Малера за 100 година Београдске филхармоније је тек први у низу у концертној сезони посвећеној стогодишњици, а овај концерт посвећујемо Ивану за сву љубав и све оно што је урадио за Филхармонију“, истакла је Милашиновић.

Према њеним речима, петина историје Београдске филхармоније се везује за Тасовца који је направио пут ка њеној будућности.

Dodik poručio opoziciji: Stanimo iza koncepta jake RS, Šmit nije važan

Преузмите андроид апликацију.