Почетна > Србија
Србија

Београд добија сајам половних возила

Главни град Србије добија свој први „Сајам коришћених возила“ који ће се одржати од 3. до 5. децембра у Београдској Штарк арени.
Фото: Pixabay/atimedia

Домаће тржиште половних аутомобила из дана у дан је све веће, моћније и занимљивије. Наиме, након стагнације продаје половних аутомобила у прошлој 2020. години због пандемије КОВИД-19, већ у првих шест месеци текуће године ово тржиште је забележило значајан пораст продаје (чак 34% више у односу на прву половину 2020.), да би у последњих неколико месеци успело и да надмаши продају, бар када говоримо о истом периоду пре пандемије (септембар – новембар 2019. године).

И даље су, што се тиче половњака, домаћим купцима најзанимљивији аутомобили који користе дизел гориво (чак 69%), док је 28% купаца половних возила своју пажњу усмерило на решења са бензинским моторима.

Свега 3% је своје интересовање показало за електричне аутомобиле који спорим корацима долазе и на домаће тржиште.

Пред предстојеће празнике сва истраживања показују да ће тржиште половних аутомобила ове године достићи свој максимум у односу на претходних пет година.

Управо због све веће потражње за половним аутомобилима главни град Србије добија свој први Сајам коришћених возила који ће се одржати од 3. до 5. децембра у Београдској Штарк арени.

У оквиру Сајма коришћених возила посетиоци могу да очекују изузетно широку понуду аутомобила, као и бројне понуде међу којима су и возила старости од 1 године до 6 година, затим јангтајмери и олдтајмери, нова возила, ATV/QUAD возила, моторне санке, мотоцикли и различита електрична решења.

Фото: Pixabay/andreas160578

Такође, све што прати четвороточкаше и двоточкаше моћи ће да се види и купи на Сајму коришћених возила. Ту се пре свега мисли на ауто-делове, пнеуматике, фелне, заштитне фолије, козметику за одржавање аутомобила, алате, разна софтверска решења и генерално најразличитију опрему.

Посетиоци и купци ће током трајања сајма моћи да дођу до информација о куповини половних аутомобила на кредит или лизинг, као и опцијама за осигуравање истих.

Организатори кажу да су се потрудили да ова манифестација буде на завидном нивоу и да свако ко дође пожели да је посети и следеће године.

„У сарадњи са партнерима успели смо да одемо корак даље у односу на све што је до сада виђено, а овог је типа у региону“, наводе организатори и истичу да се, после дуго година, Београд напокон придружује великим светским градовима и добија свој први Сајам коришћених возила.


Sajam zimskog sporta “Ekspo zim” u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.