Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Бензема: Одлучио сам се за Саудијску Арабију зато што је муслиманска држава

Нови фудбалер Ал Итихада из Џеде Карим Бензема рекао је пред 62 хиљаде људи на промоцији у новом клубу да се одлучио за долазак у Саудијску Арабију зато што је то муслиманска држава, пренели су његове речи бројни арапски, француски и шпански медији.
бензема
Фото: Танјуг/AP Photo
Бензема је представљен пред препуним стадионом Краљ Абдулах, а окупљенима је рекао да је одушевљен што је дошао у Саудијску Арабију.

„Ово је место где желим да будем. Одлучио сам се за Саудијску Арабију пре свега зато што је муслиманска земља и прелепа је. За мене је важно да будем у муслиманској земљи. Волео бих да течно говорим арапски, Мека је близу места у ком ћу живети, тако да се овде осећам на свом“, рекао је Француз приликом обраћања навијачима.

Бензема (35) је рекао да жели да помогне Ал Итихаду да се подигне и додао да с ерадује што ће играти и против дугогодишњег саиграча из Реала Кристијана Роналда, који је члан Ал Насра.

„Желим да подигнем име клуба, упркос томе што је већ високо, јер је други најуспешнији у овдашњем фудбалу после Ал Хилала. Ту је Кристијано Роналдо с једне стране, а с друге сам ја. То ће сигурно утицати да саудијски фудбал напредује. Осећам се добро и срећно, задовољан сам због доласка у легендарни клуб. Наравно, то је за мене нови изазов, нови живот и једва чекам да почнем са тренинзима“, закључио је Бензема.

Ančeloti: Rasizam je najveći problem u fudbalu

Преузмите андроид апликацију.