Почетна > Свет
Свет

Белорусија позвала сталног представника у ЕУ на консултације

Белорусија је данас позвала на консултације свог сталног представника у Европској унији, након што је Брисел увео економске санкције Минску као одговор на то што су белоруске власти приморале путнички авион ,,Рајанера“ да слети у престоницу те земље.
Фото: Pixabay/jackal007

Министарство спољних послова Белорусије предложило је и да представник ЕУ у Минску оде на консултације и упозорило да ће одговорнима за санкције бити забрањен улазак у Белорусији, преноси Ројтерс.

Савет ЕУ увео је 24. јуна нове рестриктивне мере против белоруског режима као одговор на ескалацију кршења људских права у Белорусији, насилну репресију над цивилним друштвом, демократском опозицијом и новинарима, али и на принудно спуштање лета Рајанера у Минск и хапшење новинара Романа Проташевича.

Нове циљане економске санкције укључују забрану директне или индиректне продаје, испоруке, преноса или извоза Белорусији опреме, технологије или софтвера намењених за надзор или пресретање интернет и телефонских комуникација, као и технологије за војну употребу.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.