Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Белоруси и Руси могу на Аустралијан опен, али без обележја

У главни жреб за Отворено првенство Аустралије у тенису које ће бити одржано у јануару 2023. године уврштени су и руски и белоруски тенисери.
руски
Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II

Арина Сабаленка, Дарија Касаткина, Вероника Кудерметова, Данил Медведев, Андреј Рубљов заузели су своја места и наћи ће се међу носиоцима. Само што поред њиховог имена не стоји име земље из које долазе, сазнаје Спутњик.

Руси ће моћи да учествују на првом календарском гренд слему као неутрални такмичари. Ова информација се појавила само дан након што се појавила вест да ће Руси највероватније моћи да учествују и на Вимблдону.

Данил Медведев и Андреј Рубљов су у врху главног жреба, као седми и осми носилац. Само што поред њиховог имена нема руске заставе и не наводи се изме земље. Карен Хачанов, Аслан Карацев и Роман Сифујулин такође су заузели своје место на жребу.

Када су руске тенисерке у питању, представљено је њих чак 11, а предводе их Касаткина и Кудерметова, Александрова, Самсонова, Пављученкова, Потапова, Калинскаја, Родина, Блинкова, Рахимова и Грачева.

Zverev ponovo na terenu nakon šest meseci

 

Преузмите андроид апликацију.