Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

„Beldocs Eho“ и новосадска премијера филма “Гру је ту” у „Areni Cinaplex“ од 12. до 15. септембра

Турнеја Међународног фестивала документарног филма Белдоцс под називом Белдоцс ехо биће одржана и ове године у биоскопу Arena Cineplex од 12. до 15. септембра и представиће публици четири одабрана филма из најновијег, управо завршеног 16. издања овог фестивала, као и новосадску премијеру документарног филма о реп легенди „Гру ту је“ уз присуство дела ауторске екипе филма.
Фото: Arena Cineplex

Сваког дана од 12. до 14. септембра биће приказан по један филм у термину од 18 часова, док све посетиоце бископа Арена и обожаваоце чувеног Груа очекује новосадска премијера филма о њему у петак, 15. септембра од 20 часова. Улазнице су у продаји.

Публика Arenе Cineplex ће бити у прилици да погледа занимљив избор дугометражних документарних филмова из целог света, награђених на најпрестижнијим светским филмским фестивалима. Од 12. до 15. септембра биће приказани: „И краљ рече Каква фантастична машина “ (режија Axel Danielson, Maximilien Van Aertryc – Шведска Данска — 2023), „Girl Gang“ (Susanne Regina Meures — Швајцарска — 2022), „Потпуно поверење“ (Jialing Zhang — Немачка Холандија — 2023).

Beldocs Eho у биоскопу Арена Цинеплеx затвориће новосадска премијера документарног филма о реп легенди „Гру ту је“ у режији Бојана Винуловића и Ренеа Мишколција, у петак 15. септембра од 20 часова, уз присуство дела ауторске екипе филма. После снимања више од 10 сати разговора са скоро 50 саговорника јавност ће сигурно бити изненађена бројним детаљима из живота и рада Далибора Андонова Груа.

Користећи се необјављеним архивским снимцима као и ексклузивним интервјуима и сведочењима Груових пријатеља и сарадника – углавном истакнутих музичара, спортиста и културних радника, аутори стварају наратив о човеку који је још у својим раним двадесетим, средином ’90их, ударио темеље репа у Србији, али и шире.

Umetnost je u Novom Sadu – prva nedelja na Kaleidoskopu kulture

Преузмите андроид апликацију.