Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Бекам навео своје фаворите за Катар

Дејвид Бекам једва чека прво Светско првенство на Блиском истоку и у арапском свету које ће се од 21. новембра до 18. децембра одржати у Катару.
Бекам
Фото: Wikimedia Commons

„То је велики тренутак за све у Катару. За Катар је то прилика да покаже своју земљу и своју љубав према фудбалу, својој историји и култури. Долазак неких од највећих играча у овом спорту ;је велики тренутак за земљу и регију“, рекао је Бекам (46), један од амбасадора СП-а у разговору за ФИФА.

Бекам који је наступио на три светска и два европска првенства, посебно се радује жребу који ће се одржати у Дохи 1. априла, пренела је ХИНА.

„Жреб је нешто чему се увек веселите и као играч и навијач. За играче је узбудљиво док упознајете своје противнике и за кога се морате припремити. Тренутак је да играчи и навијачи схвате како је Светско првенство пред вратима и да се атмосфера почиње загревати“.

Биће то прво компактно Светско првенство, са свим стадионима близу један другом.

„То је огромна корист. Најдаље што ће репрезентације морати да путују је 40-45 минута аутобусом. На светским првенствима на којима сам играо требала су ми два или три дана да се опоравим од игре и путовања. За играча, Катар нуди савршену поставу“, нагласила је бивша звезда енглеске репрезентације, Манчестер јунајтеда, Реал Мадрида, Милана, ПСЖ-а и Лос Анђелес Галаксија.

Бекам сматра и да ће за играче бити сјајно што се Светско првенство одржава усред фудбалске сезоне.

„Кад дођете до краја сезоне, исцрпљени сте и потребно је неко време да се опоравите, више од неколико недеља. Овога пута биће то средина сезоне, тако да је ово савршено за енглеске играче, али и за ;друге екипе“.

Бекам се осврнуо и на могуће фаворите.

„Моја очекивања од Енглеске су увек велика. Сматрам да је ово права прилика за нас. Улазимо на турнир у доброј форми. Само морамо тако да наставимо. Када размишљате о светском првенству аутоматски говорите о Бразилу, Аргентини и Француској. Све су то велике нације које су освојиле многе турнире. Међутим, једва чекам да видим и Данску. Мислим да би они могли бити једно од изненађења“, поручио је Бекам.

Marko Marin postaje šef Zvezdine skauting službe

Преузмите андроид апликацију.