Почетна > Србија
Бизнис Србија

Беговић: Азијско тржиште велика шанса за српске компаније и стартапе

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић изјавила је данас да се број компанија и стартапа из области ИКТ индустрије у нашој земљи стално повећава, да се развијају невероватном брзином и да треба да искористе своје потенцијале пословањем на азијском тржишту, чиме би допринели и привредном расту Србије.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Конференција „Како успети у Азији из Србије“, која је део НИЊА тромесечног акцелераторског програма намењеног стартапима у фази интензивног раста, одржана је данас у Београду у присуству представника корпорација, стартапа и државе који су представили могућности које азијско тржиште отвара за српске стартапе и компаније.

Беговић је за Танјуг навела да је циљ овог догађаја да се подржи сарадња дигиталне Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу, а које су пружиле подршку стартапима у нашој земљи.

„Азија је врло моћно и огромно тржиште које треба да отворимо за нашу стартап заједницу како би они пласирали своје производе и услуге на том тржишту са једне стране, а с друге стране на тај начин допринели привредном расту Србије, отварању нових радних места и даљем развоју стартап екосистема“, навела је Беговић.

Министарка је додала да је свако тржиште специфично па ће, сматра, програм НИЊА помоћи људима из стартап заједнице да се припреме за азијско тржиште које се разликује од тржишта у Србији и ЕУ.

„Мислим да ће експерти, који ће бити ментори овим компанијама пружити бољу шансу да успеју на врло конкурентном, али опет јако великом и потентном тржишту у Азији“, казала је Беговић.Истакла је смо привлачењем највећих компанија из ИКТ индустрије држава показали да имамо услове не само за чисту производњу, већ и за отварање истраживачко развојних центара.
Како је навела, циљ је да се запосли високообразовани кадар, експерти и да се истовремено привуку стручњаци из целог света који ће препознати нашу земљу као погодну за овакав вид активности.

Ove godine za održavanje pruga 6,5 milijardi dinara

Преузмите андроид апликацију.