Почетна > Свет
Свет

Беч подстиче мање фирме у вези са вештачком интелигенцијом

Бечки фонд за подстицај запослених (waff) подржава мала и средња предузећа до 64.000 евра за нове развојне пројекте и иновације, као и за запошљавање везано за вештачку интелигенцију (ВИ).
Фото: Војводина уживо

Према саопштењу фонда, тренутно се вештачка интелигенција више користи у већим фирмама. За иновативне пројекте у вези са вештачком интелигенцијом постицај износи до 59.000 евра, а до 5.000 евра за мере које промовишу равноправност жена и мушкараца на радном месту.

Како запослени, тако и привреда треба да имају користи, рекао је члан градског већа задужен за економију, Петер Ханке. „На овај начин, субвенције повезују успешну примену вештачке интелигенције са новим запошљавањем стручних кадрова и јачају економску позицију Беча“, истакао је Ханке.

За Беч, као привредну локацију, вештачка интелигенција има велики значај, такође због величине сектора информационих и комуникационих технологија, наводе из бечког фонда „waff“. Укупно 8.800 компанија са око 67.000 запослених остварује бруто додату вредност од око осам милијарди евра, што чини више од десет одсто прихода бечке економије.

Nilski konji mogu da lete kratko vreme

 

Преузмите андроид апликацију.