Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Баскеташи након нове европске титуле: Настављамо да пишемо историју овог спорта

Баскеташи Србије, који су победом над Летонијом у финалу Европског првенства, одбранили титулу европског шампиона, рекли су за РТС да су знали да су на папиру фаворити, али да нијe било лако то доказати и на терену.
Фото: fiba.basketball

Репрезентативац Србије Марко Бранковић истакао је након победе у финалу да су ишли баскет по баскет од почетка турнира.

„Знали смо да смо фаворити на папиру, али то се мора показати на терену. Ми то јесмо и на крају смо заслужено поново прваци“, нагласио је Бранковић.

Михаило Васић сматра да је финале против Летоније један од бољих баскета које је репрезентација Србије одиграла у претходних неколико година.

„Мислим да смо одиграли невероватан баскет, што у нападу што у одбрани, били смо фокусирани од самог старта, знали смо шта радимо у одбрани и у нападу“, рекао је Васић.

Најискуснији међу баскеташима Србије и МВП такмичења у Грацу Дејан Мајсторовић истакао је да је пресрећан и препоносан на играче и стручни штаб.

„Одиграли смо сјајно. Четири пута заредом освојити било који турнир, а не Европско првенство, је феноменалан успех и настављамо да пишемо историју овог спорта. Наставићемо, надам се, у истом ритму, следеће године су опет Европско и Светско првенство“, истакао је Мајсторовић.

Страхиња Стојачић као кључ успеха види тимски дух, веру у саиграче и енергију коју су српски баскеташи, како каже, имали у тиму током целог турнира.

Репрезентација Србије у баскету 3×3 одбранила је титулу европског шампиона пошто је у финалу Европског првенства у Грацу победила Летонију са 21:14.

Ko je sad favorit Evrobasketa?

Преузмите андроид апликацију.