Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Баритон Жељко Лучић одушевио новосадску публику

Оперски драгуљ, који од 2019. одушевљава новосадску публику, Вердијев Риголето синоћ је био посебан и изванредан јер је у насловној улози, наступио светски признати баритон Жељко Лучић.
Фото: СНП/В. Величковић

Доказ да је ово извођење било јединствено свакако представља стојећи аплауз публике и одушевљење које нико није могао сакрити.

Жељко Лучић каже да је одушевљење било обострано, као и да се нада да ће се сарадња наставити у наредном периоду, управо у СНП-у где је његова каријера и почела пре 30 година.

„Ова бина – ја мислим да се заиста овде ништа није променило. Знате ли ви који је то осећај? 30 година – Знате ли како је то прохујало? Не знам ни како су прошле ни где су прошле, ја сам се вратио и затичем све исто, ништа се није променило и заиста сам био веома узбуђен, било ми је изузетно пријатно“, рекао је Лучић.

Директорка Опере СНП-а Сандра Миланков такође није крила одушевљење због овог догађаја те најавила да ће СНП у том духу и наставити.

„Овај догађај је јако значајан за СНП зато што нам гостује светска звезда као што је господин Жељко Лучић који је један од најбољих баритоне на свету и јако је битно да у нашем позоришту гостују уметници таквог калибра, и да пружимо публици могућност да их уживо слушају и гледају“, рекла је Миланков.

Управник СНП-а Александар Станков, рекао је да после 18 премијера драме, опере и балета и 60 хиљада гледалаца који су прошли кроз СНП прошле године, да Позориште има задатак да се такав тренд настави и унапреди.
Фото: СНП/В. Величковић

„Успешна је сезона иза нас што из уметничких апеката, што из аспеката, улагања у СНП како у објекат сам, тако и у уметнике. Премијерно је Риголето постављен 2019, године а оно што ову представу чини посебном је чињеница да насловну улогу игра Жељко Лучић који је започео своју каријеру пре 30 година управо овде. Веома значајн догађај за нас и сигурни смо да су сви сладокусци опере уживали вечерас“, истакао је Станков.

За само два дана, 10. септмебра у Београду на води, Жељка Лучића и оперу Риголето гледаће и београдска публика.

Promocija „Poštanska marka Srbije – kandidat u glasanju za najlepšu marku Evrope“ u DOC-u

Преузмите андроид апликацију.