Почетна > Свет
Свет

Бајден: Закон о горњој граници дуга ће додатно побољшати економске изгледе САД

Амерички председник Џо Бајден саопштио је данас да ће закон о горњој граници дуга додатно побољшати економске изгледе САД, након раније објављених података који су показали да је повећана запосленост у тој земљи.
Фото Танјуг/AP Photo/ Evan Vucci

„Данас је добар дан за америчку економију и америчке раднике. Јутрос смо сазнали да је привреда прошлог месеца отворила 339.000 радних места. То значи да смо отворили више од 13 милиона радних места откако сам преузео дужност председника. То је више радних места за 28 месеци него што је било који председник отворио за читав четворогодишњи мандат“, наводи се у Бајденовом саопштењу, објављеном на сајту Беле куће.

Истиче се да функционише економски план америчког председника, као и да ће план наставити да омогућава добре послове америчком народу.

„Радујем се потписивању двопартијског споразума о буџету. Споразум штити наш историјски и тешко стечени економски опоравак и сав напредак који су амерички радници постигли у последње две године“, наводи Бајден.

Додаје се да је споразум подсетник шта је могуће када се делује у интересу земље.

Сенат америчког Конгреса усвојио је јуче закон који је подржао председник САД Џозеф Бајден, а којим се подиже горња граница владиног дуга од 31,4 билиона долара, чиме се отклања неизвршење владиних финансијских обавеза.

Bajden se ponovo sapleo i pao, Bela kuća: Bajden je dobro nakon pada u Koloradu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.