Почетна > Бизнис
Бизнис

Бајден почео промоцију великог инфраструктрурног плана

Председник САД Џозеф Бајден поручио је да су Америку ка будућности увек покретале велике државне инвестиције и да је време да се та политика настави.
Фото: Pexels/Pixabay

Он је у граду Лакрос, у држави Висконсин, где је отпочео кампању промовисања инфраструктурног плана вредног 1,2 хиљаде милијарде долара, о ком су сагласност постигли демократски и републиканци сенатори, рекао у уторак да верује да не постоји ништа што САД не могу да оствари уједињене и подсетио да је пре 65 година у Америци почела изградња путне инфраструктуре.

Поређење са Ајзенхауером

„Председник Ајзенхауер потписао је закон о изградњи аутопутева широм Америке. Време је да наставимо ту причу. То ће нас учинити конкурентним у свету. Амерички радници имаће добро плаћене послове на изградњи и модернизацији наших путева и мостова“, поручио је Бајден у обраћању, преноси Глас Америке.

Фото: Pixabay/Deva Darshan

Да би предложени план постао закон, потребно је да буде усвојен у америчком Конгресу.

Бајден је раније предложио пакет од око 2,3 хиљаде милијарди долара, а касније се предложена његова вредност смањивала у покушају да придобије републиканску подршку потребну за напредак мера у равномерно подељеном Сенату.

Бројни републиканци су план улагања у инфраструктуру критиковали као беспотребно расипање новца.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.