Почетна > Свет
Свет

Бајден осудио Трампа јер није приписао одговорност Путину за смрт Наваљног

Амерички председник Џозеф Бајден осудио је бившег председника Доналда Трампа због тога што није окривио руског лидера Владимира Путина за смрт опозиционара Алексеја Наваљног.
Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci

Зашто Трамп увек криви Америку? Трамп и други Републиканци одбијају да позову Путина на одговорност за смрт (Наваљног). Путин је одговоран за његову смрт. Зашто Трамп не може то да каже?“, поручио је Бајден.

Упркос томе што су председник САД Џозеф Бајден и други бивши председници, као и највиши чланови америчког Конгреса директно окривили руског председника Владимира Путина за смрт Наваљног у затвору на северу Русије, Трамп то није учинио.
Он је додао да се ситуација слична руској догађа и у САД, те да се он суочава с кривичним гоњењима, иако је водећи кандидат за председничку номинацију Републиканске странке, преноси Ројтерс.

Доналд Трамп претходно је рекао да га је смрт Алексеја Наваљног “учинила свесним“ шта се дешава у САД, али није никоме директно приписао одговорност за смрт руског опозиционара.

Док је био председник, Трамп је, према наводима Ројтерса, изразио дивљење Путину.

Канцеларија Федералне казнено-поправне службе Русије за Јамало-Ненецки аутономни округ саопштила је да се Наваљни осећао лоше после шетње у казненој колонији Поларни вук и изгубио свест, након чега је преминуо после неуспешне реанимације, као и да се истражује тачан узорк смрти.

Наваљни је служио казну затвора од 30 година, а у саопштењу руских затворских власти наведено је да је он био „најжешћи домаћи противник“ председника Русије Владимира Путина.

 

Tramp: Navaljni nikada nije trebalo da se vrati u Rusiju

Преузмите андроид апликацију.