Почетна > Свет
Свет

Бајден изашао из петодневне ковид изолације

Председник САД Џозеф Бајден данас је изашао из петодневне изолације након инфекције корона вирусом и потом је поручио Американцима да „ковид није нестао“, али се може избећи вакцинацијом, допунским вакцинама и третманима.
Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci, File

„Не морате да будете председник да бисте добили ову помоћ (против корона вируса)“, рекао је он, преноси АП.

Бајден је имао благе симптоме ковида-19, болести која је покосила милионе људи широм света и реметила свакодневни живот више од две године.

„Бог вас све благословио. Сада морам да се вратим у Овалну собу“, рекао је Бајден на крају свог говора у Врту ружа у комплексу Беле куће.

У саопштењу председниковог лекара наводи се да је Бајден био негативан на вирус и у уторак увече и у среду ујутру што је председник потврдио на свом Твитер налогу и објавио да се враћа у Овалну собу својим дужностима уз фотографију брзог теста на ковид-19 са линијом која показује негативан резултат.

„Хвала доктору на доброј нези и свима вама на подршци“, написао је амерички председник Бајден (78) који је и након позитивног теста наставио да ради у изолацији, одржавајући виртуелне састанке и обраћајући се саговорницима снимљеним порукама.

Др Кевин О’Конор, Бајденов лекар, написао је у здравственом картону председника да је окончана петодневна терапија пакловидом, антивирусним леком који се користи за лечење ковида-19.

„Председник Бајден није имао температуру и није користио антипиретик Тајланол у последњих 36 сати и његови симптоми су скоро потпуно нестали. С обзиром на ове охрабрујуће показатеље, председник ће прекинути строге мере изолације“, написао је др О’Конор.

Pedro Sančez: Španija može da bude gasno čvorište za Evropu

 

Преузмите андроид апликацију.