Почетна > Свет
Свет

Бајден идуће недеље потписује историјски закон о клими

Амерички председник Џозеф Бајден најавио је да ће следеће недеље потписати закон вредан 430 милијарди долара, који се сматра највећим пакетом за борбу против климатских промена у историји САД, а осмишљен је за смањење емисије штетних гасова.
Фото: Танјуг/AP/Susan Walsh

Нешто раније је Доњи дом америчког Конгреса усвојио предлог закона о климатским променама, здравству и порезима, који се још назива и закон о смањењу инфлације, а пре њега је то учинио и Сенат, преносе амерички медији.

Од планираног износа, 370 милијарди долара усмериће се на борбу против климатских промена, што је досад најиздашнији закон о климатским променама који је усвојио Конгрес.

Предлог закона нуди фирмама и породицама милијарде подстицаја за куповину електричних возила и енергетски ефикасних уређаја, као и за подстицање нових улагања у енергију ветра и сунца која би удвостручила количину нових, чистих капацитета за производњу електричне енергије.

То би помогло САД да крену на пут испуњавања свог обећања да ће преполовити емисије гасова који изазивају ефекат стаклене баште до 2030. испод ниова из 2005. године.

Kurc među slavnim konzervativcima

Преузмите андроид апликацију.