Почетна > Србија
Србија

Бајага и Инструктори крећу на северноамеричку турнеју

Бенд Бајага и Инструктори, после четири године, обрадоваће наредних дана обожаваоце у Северној Америци са четири концерта, саопштили су организатори.
Фото: WikimediaCommons/BucaJeca

Момчило Бајагић, Жика Миленковић, Саша Локнер, Мирослав Цветковић, Чеда Мацура и Марко Њежић Кића прво ће наступити 11. новембра у Сан Франциску (клуб „Rocapulco“), а 12. новембра следи концерт у Торонту („Phoenix Concert Theatre“).

Следи пауза до наредног викенда – 18. новембра је на реду концерт у Њујорку („The Cutting Room“) и, за крај мини турнеје, 19. новембра у Чикагу („Compas Arena“).

„Били смо у Северној Америци 2018. У Сан Франциску нисмо свирали тада, али јесмо једном раније и феноменално смо прошли. У преостала три града смо свирали и прошли пут. Имамо, генерално, увек у Америци и Канади сјајну публику, мислим да ће све бити пуно. Идемо са рокерским програмом који је био актуелан на летњој турнеји и који људи и очекују од нас. Нећемо свирати ово што смо радили сад у Загребу, са хором и оркестром, иако је то испало јако успешно. Тешко је, међутим, организовати то са гудачима и хором за Америку“ казао је Бајага.

А у Загребу, три концерта у чувеном Лисинском средином октобра беху за памћење.

„До сада смо имали четири таква наступа у Сава центру у Београду, стадион у Скопљу и Кастел у Бањалуци. Лисински је све три вечери био пун. Кажу да људи у тој дворани обично јако тешко устају, после петнаесте, двадесете песме, а нама су на трећој, четвртој сви устали“ додао је Бајага.

Пре више од две године објављен је још увек актуелни албум Бајаге и Инструктора „Овај свет се мења“, а у јуну је представљен нови сингл у реп маниру, „21. век“.

„Радио сам пролетос и летос на новим песмама, урадим и сад понеку. Имам их четири, пет баш добрих Нећемо, међутим, ништа сада да снимамо. Кад дођемо из Америке бићемо уморни. Требало би да направимо неку паузу, дуго нисам био на одмору. После тога можемо да радимо на албуму“ казао је Бајага.

 

Преузмите андроид апликацију.