Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Бачки Зоо врт отвара нову сезону 17. априла – Посетиоце очекује такмичење, а прва три места очекују пакетићи (ФОТО)

Бачки Зоо врт основан је у августу 2021. године и настао је из љубави према домаћим животињама. Овде можете да доведете децу, како на радионице тако и ради боље спознаје домаћих животиња. Улаз је увек бесплатан, а донација за храну животињама је ваша слободна воља.
Фото: Уступљена фотографија
Ове године родитеље и малишане, дан након Ускрса, у понедељак, 17. априла, очекује такмичење из три сегмента.
Фото: Уступљена фотографија

„Отварамо другу сезону по реду. Ми нисмо класични зоо врт, ми смо едукативни центар. Бавимо се едукацијом деце, а у односу са животињама и природом. Наши зоо станари су искључиво домаће животиње. Намерно сезону ове године отварамо за Ускрс, јер смо тада припремили неколико занимација за децу, али и одрасле. Право учешћа на такмичењу имају сва деца. Такмичење ће се састојати из више сегмента. Први вид надметања биће за најлепше офарбано јаје, други део такмичења подразумеваће туцање јајима. Трећи део односиће се на поливаче, стари обичај, већ заборављен. У Ковиљу се ова традиција још увек чува, али доста мање у односу на пре. Некад су момци на коњима обилазили девојке које им се свиђају. Док су ишли ка девојци, момци су носили ћуп са водом. Момак би водом из ћупа полио девојку која му се свиђа. Ми покушавамо да обновимо овај обичај. Наравно, дечаци неће уистину да полију девојчице, него мало попрскају водом колико захвате руком из ћупа. Наравно прва три места, очекују награде. То ће бити ускршњи пакетићи“ рекао је Ђорђе Плавшић, власник овог зоо врат за НС Уживо.

Фото: Уступљена фотографија

Ђорђе је упутио свима позив и поруку- да децу врате у природу. Као и циљ да сва деца боље упознају животње и на који начин треба да се брину о животињама.


Фото: Уступљена фотографија

Програм почиње у 11.00 часова, на адреси Лазе Костића 135, а улаз је бесплатан.

Овог викенда једна пегава, маштовита и храбра девојчица стиже у наш град! Да ли знате која је то девојчица? (1. и 2. април)

Преузмите андроид апликацију.