Почетна > Србија
Србија

Бабић: Грађани Пријепоља безбедни, радићемо на санацији штете од поплава

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић изјавио је данас да су после обилних падавина које су погодиле ту општину грађани тренутно безбедни и додао да је неизбежно да поплаве направе штету, али да ће се радити на томе да се она санира.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије

Бабић је подсетио је да је ситуација у Бродареву и Залугу најкритичнија, додајући да је Ивањско поље поплављено, али да на том простору становништво није угрожено.

Он је за Танјуг навео да су из једне куће морали да се иселе мештани који тренутно бораве код својих рођака.

„Обухвати свих линија који морају да се бране су јако дуги, од 700 до два и по километара, тако да ту не може много тога да се уради, најважније је заштити људе и животиње, а материјалне ствари смо изместитили заједно са Сектором за ванредне ситуције, ватрогасцима, волонтерима“, рекао је Бабић.

Члан Општинског већа општине Пријепоље из Бродарева Армин Мујезиновић рекао је за Тањуг да је Лим који надолази огромном брзином направио велику материјалну штету у пријепољском насељу Бродарево, као и да су у насељу Јалија исељена два домаћинства и једно у насељу Граховиште.

Навео је да су обилне падавине изазвале и бројне одроне на путу ка граничном прелазу Гостун.

„Припадници Сектора за ванредне ситуације присутни су у Бродареву од јуче. Све време правимо насипе и бране од дззакова. Грађани су максимално изашли у помоћ и ти насипи цхе донекле успорити бојанке Лима, али ако киша настави овим темпом да пада и у Црној Гори и код нас те бране неће успети да зауставе воду. Тренутно о је угрожено више од 20 домаћинстава. Потопљено је и дечије игралиште у Јалији. Чинимо све што је у нашој могућности али бојимо се да ће природа бити јача“, казао је Мујезиновић.

Na graničnim prelazima Horgoš i Šid teretna vozila čekaju na izlazu 3 sata

Преузмите андроид апликацију.