Решење је врло једноставно.
Авокадо постаје све популарнија намирница у исхрани. Обилује здравим мастима, фолном киселином и витамином К. Једна половина авокада садржи 345 мг калијума, минералом неопходним за оптимално функционисање организма.
Да бисте му продужили свежину потребни су вам лимунов сок и пластична посуда са поклопцем. Када купите авокадо, пресеците напола. Ону половину без семена полијте лимуновим соком и ставите у затворену посуду, а потом у фрижидер.
Од другог до шестог дана, авокадо ће бити свежији и задржаће зелену боју. Седмог дана ћете приметити да је део око семена мало поруменео. Десетог ће већ кренути да трули, нарочито део око семена.
Ne bacajte ljuske od jaja: Mogu biti jako korisne u domaćinstvu
Преузмите андроид апликацију.