Почетна > Свет
Свет

„Аватар: Пут воде“, премијера 14. децембра у биоскопима широм Србије (ВИДЕО)

Премијера дугоишчекиваног научнофантастичног остварења „Аватар: Пут воде“, афирмисаног редитеља Џејмса Камерона, одржаће се 14. децембра у биоскопима широм Србије за чије приказивање се карте већ од данас могу пронаћи на благајнама.

Прошло је 13 година од како је Џејмс Камерон „увукао“ светску публику, импресионирану тада најновијом 3Д технологијом, у унутрашњост света далеке планете Пандоре, поново нас сада лансирајући у орбиту и ка прижељкиваној премијери научнофантастичног остварења.

Након стрпљивог чекања и ишчекивања наставка Камероновог наслова, првобитна публика је током последње декаде одрасла и сазрела, а у међувремену су се појавили и неки нови. млађи фанови.

У складу са тим, према замисли креатора филма евулуирали су и сами ликови из предстојећег наслова, поново предвођени глумцима Семом Вортингтоном и Зои Салданом.

„Аватар: пут воде“ приказује породицу Сали, коју уз Џејка и Нејтири чине и њихова деца, прати невоље са којима се они сусрећу и путеве којима пролазе како би сачували једни друге, осврће се на битке које воде у нади како би преживели и на трагедије које су их задесиле.

Камерон је у једном од интервјуа истакао да филм урања дубље у динамику родитељских односа између Џејка и Неитири и њихових наследника, јер необични пар из првог дела филма „Аватар“ сада је формирао порордицу и постао родитељ неколико деце, усвојених и биолошких.

Идеја је била, како се наводи, да ново научно-фантастчно остварење прикаже неодољиву, познату причу, овај пут базирану на емоцијама.

„Рекао бих да је у новом филму више нагласак на ликовима, више на причи, на односима и више на емоцијама. Нисмо толико времене посветили односима и емоцијама у првом делу, као сада. Филм дуже траје јер има и више ликова којима смо се посветили,“ истакао је Камерон.

Нови филм инспирисан је режисеровом фасинацијом океанима, а како и сам наслов наговештава “Аватар: пут воде” већински је сниман под водом, за чије потребе је коришчен велики број камера, са специфичном, унапређеном технологијом.

Како би што природније извела своје улоге у таквом подводном простору, глумачка екипа која укључује и славну Сигурни Вивер  добитницу награде Бафта, као и вољену Кејт Винслет која се придружила постојећој Аватар екипи, прошла је обуку роњења како би успела да на неколико минута „дише“ под водом.

Bajden pomilovao dve ćurke pred Dan zahvalnosti

Преузмите андроид апликацију.