Почетна > Србија
Србија

Аутопутем Кузмин – Сремска Рача до краја године (ВИДЕО)

Мост преко реке Саве чини непосредну везу две државе, а аутопут Кузмин – Сремска Рача део је пројекта изградње аутопута Београд – Сарајево. Пут је пројектован за максималну брзину од 130 км на сат.
Фото: Војводина уживо

Екипа портала Војводина уживо снимила је кадрове из вадуха, динамику радова, погледајте у видеу:

На церемонији започињања радова, председник Србије Александар Вучић је том приликом изјавио да би изградња дела аутопута ка Сарајеву од Сремске Раче до Кузмина, у дужини око 19 километара, могла да буде готова пре краја 2023. године и поручио да Србија премрежавањем земље аутопутевима спаја државе и народе у региону.

“Желим турским извођачима на овој деоници да пре краја 2023. заврше око 19 км аутопута да би људи могли да га користе и да приближимо и Републику Српску и БиХ Србији – да успоставимо мостове пријатељства и заједнички градимо и изградимо веће поверење између нас”, рекао је Вучић у обраћању на почетку радова на изградњи трасе деонице аутопута Сремска Рача – Кузмин.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Александар Вучић (@avucic)

Данас, радови напредују планираном динамиком. Упркос свим светски негативним померањима, Србија ради, завршава и планира нове инфраструктурне пројекте.

Фото: Војводина уживо

Вредност радова на деоници је око 225 милиона евра.

Поред изградње моста преко реке Саве, пројектом је предвиђена изградња моста преко реке Босут, као и петље Босут и петље Кузмин која представља везу аутопута Београд-Шид са аутопутем Кузмин-Сремска Рача. Мост преко реке Саве повезује Србију и БиХ.

Укупна вредност пројекта изградње аутопута Београд – Сарајево је око четири милијарде евра, који делом треба да финансира и Турска.

Фото: Војводина уживо

Такође, паралено са радовима од Кузмина до Сремске Раче, започети су радови и од Бијељине до Сремске Раче. Том приликом, председник Србије Александар Вучић, је изјавио да ће наша земља са 100 милиона евра финансирати тај пројекат, као и да ће грађани, када буду готови радови, за око две и по до три године, моћи да стигну од Београда до Бијељине за само сат и пет или 10 минута, уколико не буде задржавања на граници.

Na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila se zadržavaju pet sati

Преузмите андроид апликацију.