Почетна > Бизнис
Бизнис

Аутопут од Појата до Крушевца најкасније за годину дана

Аутопут од Појата до Крушевца, који ће повезати међународне коридоре 10 и 11, биће завршен најкасније за годину дана, речено је данас приликом сусрета министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића на градилишту моста на Западној Морави.
Фото: PrtSc/RTV Krusevac/YouTube

Приликом обиласка радова речено је да је на траци од Појата до Крушевца сада ангажовано 1.650 људи, од чега је у интензивним радовима 1,5 хиљада радника и око 600 јединица механизације.

Истакнуто је да се на 27 километара до Крушевца ради на 51 тачки и тренутно гради осам мостова.

Министар Момировић подсетио је да је после тешког почетка сада видљиво да су радови незустављиви и на траси и на мостовима, и додао да се показује да се испуњавају обећања и држи динамика.

“Наш циљ је да следеће године у ово време имамо 3,5 хиљада радника на траси овог коридора“, рекао је он и додао да Моравски коридор повезује Србију, везујући коридоре 10 и 11.

Истакао је и да је за Моравски коридор до сада експрописано око 2.000 хектара, те да је остало још пет посто.

“Не постоји ниједан моменат који нисмо искористили да максимално убзамо радове“.

“Ово је коридор о коме нико није могао да сања до пре неколико година, а спојиће Ниш, Крушевац, Чачак и Ужице, омогућиће да из Бугарске стижу брже до БиХ“, рекао је он.
Фото: PrtSc/RTV Krusevac/YouTube

Додао је да ће коридор одржати Србију као чвор Балкана, а омогућиће да плате на траси коридора порасту најмање за четвртину у наредним годинама.

“Не градимо аутопут да би изградили пут, градимо га да би повезали људе, подигли економију, и да би се живот овде одржао и у наредним вековима”, рекао је он.

Антић је оценио да је на делу фантастична брзина радова, да је задовољан динимиком и срећан што се све одвија у сладу са плановима.

“У новембру смо де факто почели са првим трајним радовима на изградњи Моравског коридора, данас у јуну имамо градилиште које се невероватно добро реализује“, рекао је он.

Он је најавио да ће без дилеме у наредних годину дана у потпуности бити завршен аутопут од Појата до Крушевца.

„Учинићемо све да довeдемо аутопут до обилазнице око Крушевца и пре тог рока. Пробаћемо да максимално убрзамо. Крајем ове или почетком наредне године имаћемо аутопут до Крушевца“, рекао је он.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.