Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Аутомобил из филма Повратак у будућност изложен у кампусу Универзитета (ФОТО)

Прошло је скоро 40 година од почетка снимања чувене трилогије филма Повратак у будућност (Back to the future), а први од три дела култног филма изашао је давне 1985. године.
будућност
Фото: Градске инфо

Смештен у 1985. годину, филм прати Мартија Мекфлаја, тинејџера који је случајно послат у 1955. годину аутомобилом DeLorean који је путовао кроз време, а који је направио његов ексцентрични пријатељ научник доктор Емет „Док” Браун.

Филм је режирао Роберт Земекис, који је у сарадњи са Бобом Гејлом написао и сценарио, док је извршни продуцент био Стивен Спилберг.

будућност
Фото: Градске инфо
У годинама након објављивања, Повратак у будућност је све више уважаван и данас се сматра једним од најбољих филмова 1980-их, једним од најбољих научнофантастичних филмова икада снимљених и једним од најбољих филмова свих времена.

Иако је чувена трилогија овог филма снимана давно, верујемо да је велика већина вас бар једном погледала неки од три дела овог филма.

будућност
Фото: Градске инфо

Ако нисте, сигурни смо да вам је спортски аутомобил DeLorean свима добро познат.

Управо је један од ретро модела овог аутомобила из 1982. године, изложен у Кампусу универзитета у Новом Саду.

Обележио је једну епоху и остао упамћен као симбол поп културе која нам говори да ништа није немогуће.

Фото: Градске инфо
будућност
Фото: Градске инфо

Иза ове изложбе, како нам је објашњено, стоји програмерска фирма Levi9 у склопу кампање „We empower your ride to the future“.

Компанија која постоји већ 17 година, а чије је седиште у Амстердаму, у потрази је за новим ИТ професионалцима, пројектним менаџерима и свима онима који траже компанију у којој желе да направе прве кораке.

Аутомобил ће бити изложен у Кампусу универзитета у Новом Саду још данас и сутра.

Univerzitet u Novom Sadu raspisao konkurs za upis na MAS forenzika

Преузмите андроид апликацију.