Почетна > Бизнис
Бизнис

Аустрија разматра избацивање бечке шницле због скупог уља

Велика поскупљења и инфлација представљају изузетно оптерећење за угоститељски сектор у Аустрији. Угоститељи планирају да реше овај проблем, а решење виде или у подизању цена оброка или у „скидању“ познатих класика са јеловника.
Фото: PrtSc/Sašina Kuhinja/YouTube

Аустријски угоститељи су у великом проблему, они планирају или да дижу цене оброка или да смањују меније. Ове непопуларне мере су једини начин да се превазиђе криза у сектору. Оно што је највећи проблем код прављења нових менија јесте чињеница да ће неки од најпознатијих традиционалних специјалитета морати да буду избачени.

Власници ресторана наводе да ће први класик по ком је Аустрија и позната, бечка шницла, морати да буде међу јелима за које више неће бити места у јеловницима. Основни разлог је раст цена, посебно уља, па ће сва јела која захтевају већу количину уља у припреми бити избачена.

Осим намирница, поскупела је и радна снага, као и закуп локала, а читава криза око енергената додатно отежава ствари. Уколико струја буде још поскупела, биће избачена из менија сва јела која захтевају велику потрошњу струје.

Поред бечке шницле, велики број јела по свему судећи нема баш блиставу будућност. Углавном се ради о помфриту, месним специјалитетима и печењима, као и осталим специјалитетима на које смо сви навикли.

Iz ukrajinskih luka isplovilo još pet brodova sa žitaricama

Преузмите андроид апликацију.