Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Атлетико искључује навијаче због вређања Винисијуса

Челници мадридског Атлетика саопштили су да ће свим навијачима мадридског клуба бити забрањен улазак на стадион због расистичких увреда противничких фудбалера.
Фото: WikimediaCommons/All-Pro Reels

Фудбалер Реала Винисијус Жуниор нашао се претходних дана на мети расистичких напада у Шпанији.

Најватренија навијачка група Атлетика „Френте Атлетико“ на расној основи вређала је Винисијуса Жуниора уочи и током меча два мадридска клуба, који је одигран пре три дана.

Челници Атлетика поручили су да ће тим навијачима бити одузет статус сосиоса (чланова клуба) и забрањен улазак на стадион „Метрополитано“.

„Атлетико жали због недопустивих узвика мање групе навијача испред стадиона пре дербија. Расизам је увек био једна од највећих пошасти у нашем друштву, а нажалост свет фудбала и клубови нису ослобођени његовог присуства. Ови повици у нама стварају огромну одбојност и огорчење и нећемо дозволити да се било која особа крије иза наших боја да би изнела расистичке и ксенофобичне увреде. Због тога смо понудили властима потпуну сарадњу у истрази догађаја ван стадиона и тражимо идентификацију лица која су у томе учествовала, како бисмо их одмах искључили из чланства“, саопштено је из Атлетика.

Poketino preuzima Nicu?

Преузмите андроид апликацију.