Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Атаман: Причам с Обрадовићем, цивилизовани смо

Тренер кошаркашког клупског првака Европе Ефеса, Ергин Атаман, изјавио је данас у интервјуу за турски канал Воле да данас нема проблема са тренером Партизана Жељком Обрадовићем и да њих двојица разговарају као цивилизовани људи.
Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic

Атаман и Обрадовић често су имали вербалне расправе и одбијали да пруже један другом руку током мечева у Турској, где је српски стручњак предводио Фенербахче.

„Наравно да разговарамо кад одем у Београд. Чланови смо Тренерске асоцијације Евролиге. Зове ме сваки пут да честита кад нешто освојим. Имам велико поштовање за њега као човека, помогао ми је много.

Такмичење с њим у Турској натерало ме је да напредујем. Наравно, било је тренутака када нисмо разговарали, или пружали један другом руку после такмичења, али решили смо то на цивилизован начин“, изјавио је Атаман и додао:

„Обрадовић је најважнији тренер у европској кошарци, има највише трофеја. Он је личност коју волим“.

Турски тренер истакао је да све мање има жељу да ради у НБА лиги.

„Моја жеља за радом у Америци се смањује. НБА је други свет и другачије гледају на тренере из Европе. Имао сам контакте са неколико клубова, нудили су да радим најпре као асистент. Не бих оклевао ако дође понуда из НБА лиге, али мислим да не фаворизују европске тренере“, закључио је Атаман.

Nevakcinisani NBA igrači ne mogu u Toronto

 

Преузмите андроид апликацију.