Почетна > Србија
Србија

Асфалтира се обилазница уз језеро “Родић” у Кули

Започето је асфалтирање обилазнице око језера „Родић“ у Кули, а председник кулске општине Дамјан Миљанић каже да су радови на регионалном путу кроз Кулу практично завршени.
Фото: Општина Врбас

Преостали су још завршни радови, приступило се санирању локалних путева, који су били оптерећени и оштећени у претходном периоду, а пре свега такозвана обилазница око језера „Родић“- истакао је Миљанић.

Обилазница ће се у пуној дужини асфалтирати до игралишта „Гедер“. Такође, асфалтираће се и Улица Петефи Шандора, а санира се и регионални пут у Улици Вељка Влаховића, који се не пресвлачи у пуном профилу, већ се санира у етапама.

Радови су оправдани, али већ дуго времена нарушавају комфор живота и саобраћаја кроз Кулу. Све то, ипак, допринеће нормализацији саобраћаја и квалитетном путу кроз Кулу. Државни пут првог Б реда број 15, који пролази кроз Кулу, потпуно је реконструисан, као и врбаски мост, а урађене су и бициклистичке стазе и у већем делу пута потпуно нови тротоари, као и атмосферска канализација.

Ове године почињу радови на обилазници Бачки Брег-Наково, те ће комплетан теретни саобраћај бити измештен из центра Куле- рекао је Миљанић и додао да је затражено да у Просторни план Србије уђе и изградња обилазнице из правца Оyака до Куле. – Све су то капитални пројекти, који се раде једном у педесет година и лично сам веома задовољан што се то ради управо у овом моменту, закључио је Миљанић за Дневник.