Почетна > Бизнис
Бизнис

АПР: Сутра у поноћ истиче рок за достављање финансијских извештаја за 2022.

Агенција за привредне регистре (АПР) саопштио је да сутра, 31. марта у поноћ, истиче рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2022. годину, чији је билансни датум 31. децембар 2022. године.
Фото: Pixabay

У саопштењу је наведено да је, закључно са јучерашњим даном, Агенција за привредне регистре примила финансијске извештаје око 213.000 правних лица и предузетника, што је око 4.000 извештаја више у односу на исти дан претходне године.

Ова лица су, тиме, испунила обавезу достављања извештаја, у складу са Законом о рачуноводству.

С обзиром да се очекује пријем још око 65.000 извештаја, односно да велики број обвезника своје извештаје припрема и доставља последњег дана рока, Агенција је за сутра, петак, 31. марта, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску до поноћи, како би пружила стручну помоћ у вези састављања и достављања финансијских извештаја и техничку подршкуе обвезницима, која је и иначе редовно доступна радним данима у Агенцији.

Контакт путем телефона биће могућ до 15 сати, а после тога само путем и-маила.

„Подсећамо да се на интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијских извештаја, могу пронаћи све релевантне информације, односно инструкције у вези са достављањем редовног годишњег финансијског извештаја за 2022. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава, а евентуална спорна питања могу се слати на имејл адресе доступне на сајту Агенције“, каже се у саопштењу.

Информације о пријему и обради свих врста извештаја за 2022. годину, могу се пратити на интернет страници Агенције, у делу Финансијски извештаји, линк „Јавно објављени финансијски извештаји и остале претраге”.

Konferencija „Kako pametno investirati“ danas u Privrednoj komori Srbije

Преузмите андроид апликацију.