Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

АПР потврдио: Остоја Мијаиловић нови председник ЈСД Партизан

Агенција за привредне регистре (АПР) саопштила је данас да је Остоја Мијаиловић нови председник Југословенског спортског друштва Партизан.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

У саопштењу се наводи да је АПР обавештава јавност да је регистратор надлежан за вођење Регистра удружења, друштава и савеза у области спорта, у поступку регистрације, утврдио испуњеност услова прописаних законом и у регистар уписао тражену промену.

„13. септембра ове године је донето решење регистратора, на основу кога је извршена промена податка у ЈСД Партизан и у Регистар уписан Остоја Мијаиловић за заступника друштва. Промена заступника извршена је на основу достављеног записника са ванредне седнице Скупштине друштва одржане 12. септембра, одлуке скупштине о разрешењу генералног секретара и одлуке Управног одбора друштва од 13. септембра ове године о именовању Остоје Мијаиловића као лица за заступање друштва, донете на основу важећег статута друштва“, саопштио је данас АПР.

У саопштењу АПР-а се даље наводи да је у поступку регистрације, утврђено да је документација донета у складу са законом.

„Односно да је у достављеном записнику са ванредне седнице Скупштине констатован кворум за одржавање и доношење поменутих одлука и то да је ванредној седници присуствовало 15 клубова, који располажу са 52 од укупно 93 гласа у скупштини, те да је одлука донета у складу са важећим статутом друштва“, наводи се у саопштењу АПР.

Агенција за привредне регистре истиче да је одговорила на допис бившег председника ЈСД Партизан Милорада Вучелића.

„Агенција је писаним путем обавестила Вучелића о спроведеним радњама регистратора, те га упутила на судски поступак за поништавање извршене регистрације, као једино правно средство за заштиту својих права, које је прописано чланом 68. Закона о спорту. Агенција за привредне регистре, која има надлежност за вођење законом утврђених регистара и евиденција, нема овлашћења за утврђивање законитости поступка у којем су донети предметни документи, односно одлуке, јер регистратор доноси одлуке на основу чињеница из пријаве, приложених докумената и регистрованих података. Стога, поништавање регистрације или утврђивање ништавости докумената и одлука достављених у поступку регистрације може да потврди само суд“, саопштио је АПР.

Bodiroga novi predsednik Evrolige

Преузмите андроид апликацију.