Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Apple укида лозинке – Нови кључ „не може да види нико“

Уређаји компаније Епл (Apple ) од следећег месеца неће користити лозинке. Портал Unilad преноси да ће се, уместо користећи лозинку, корисници пријављивати користећи пасскеy, дигитални кључ који нико неће морати да памти, а који ће се комбиновати са отиском прста или препознавањем лица.
Фото: Unsplash/Medhat Dawoud

Нови сигурносни процес значи да корисници Apple уређаја неће имати шифре које би се могле погодити или које би могле постати доступне због неке рупе у сигурносном систему, а моћи ће да се логују једнако брзо као и пре.

Пасскеy ће се чувати на уређајима, али ће уз Apple iCloud Keychain бити синхронизовани на различитим уређајима.

Њих неће моћи да види нико, па чак ни Епл, што значи да ће се смањити опасност од цурења података. Осим тога, како наводи Unilad  Епл би у будућности могао да уведе пасскеy систем који би се могао користити и на уређајима са другим оперативним системима, попут лаптопа који имају Windows или на Андроид уређајима.

Ова вест долази нешто више од месец дана након што је Apple представио iOS 16, следећу велику верзију софтвера за iPhone, а већ се неко време шушка и о лансирању новог телефона iPhone 14, који би у продаји могао да се нађе ове јесени.

Samsung omogućava da sakrijete svoje podatke od servisera telefona

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке