Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Апел на грађане да не бацају смеће у канализацију: Из колектора на Лиману 4 извађена тона смећа

Из колектора на Лиману 4 извађена је тона влакнастог материјала, састављеног од крпа, пуцвале и влажних марамица који су били разлог загушења и изливања канализације у дворишта стамбених зграда између улица Иве Андрића и Бановић Страхиње.
Фото: Водовод и канализација

Након тога, радници ЈКП “Водовод и канализација” очистили су и испрали канализациону мрежу на том потезу.

У том предузећу подсећају да је пре неколико година из истог колектора извађено више тона идентичног нагомиланог ђубрета кад је због озбиљне чврсте масе смећа и створеног чепа морала да се сече горња плоча колектора.

смећа
Фото: Водовод и канализација

„Ако се зна да је пречник колектора 2,4 пута 1,4 метра, у који се слива канализација Телепа и дела Лимана, јасно је да пракса неодговорних Новосађана да бацају у канализацију ствари којима ту није место, није прекинута. Овакви влакнасти материјали су најгори за вађење јер се због ситних нити свуда закаче и умрсе. Још једном апелујемо да се у канализацију не бацају предмети и ствари којима је место у контејнерима и кантама за ђубре. Влажним марамицима, штапићима за уши, улошцима, тампонима, најлон чарапама, старим лековима, масноћама, уљу, остацима хране, фластерима, цигаретама, гуменим рукавицама, заштитним маскама…није место у ве-це шољи. Канализација служи искључиво за санитарне потребе“,  саопштавају у “Водоводу и канализацији”.

Даље подсећају да ненаменско коришћење и неодговорно понашање могу довести до загушења и изливања, и због тога апелују на кориснике да отпад одлажу на прописана места јер само на тај начин се може заштитити канализациони систем који је од виталног значаја за нормално функционисање Новог Сада.

Sledi ogromno ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu Novog Sada

Преузмите андроид апликацију.