Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Апел грађанима да не бацају смеће у канализацију: Дошло до зачепљења и изливања на Лиману 4

Претходних дана између улица Иве Андрића и Бановић Страхиње на Лиману 4 ширио се несносан смрад, а како наводе из ЈКП „Водовод и канализација“, то се догодило услед слабе пропусне моћи канализационих цеви чији се капацитет знатно умањио због чепа који се створио од нагомиланог смећа.
Фото: ЈКП Водовод и канализација

Из истог разлога, услед обилних падавина, на сливницима и шахтовима долази до изливања канализације.

Радници овог предузећа данас су чистили канализациону мрежу на овој локацији и отпушавали су сливнике који су били загушени услед нагомиланог ђубрета којем није место у канализацији.

Пре неколико година из колектора на истом месту, у дворишту стамбених зграда извађено је више од тоне влакнастог материјала, састављеног од крпа, пуцвале и влажних марамица.

Та хрпа озбиљне чврсте масе била је узрок избијања канализације на површину, наводе из „Водовода“.

„Ако се зна да је пречник колектора 2,4 пута 1,4 метра, у који се слива канализација Телепа и дела Лимана, јасно је колика је онда запремина нагомиланог смећа кад дође до загушења“, објашњавају из овог јавног предузећа.

Они додају да се у канализацију не бацају предмети и ствари којима је место у контејнерима и кантама за ђубре.

„Сви треба да буду свесни колике и какве проблеме може изазвати погрешно, ненаменско коришћење канализације. Оваква врста немарног понашања је један од основних разлога, нарочито када падају кише, што канализација не може истог тренутка да прихвати сву кишницу, што проузрокује изливање“, закључују из „Водовода“.

Dortmund usred Novog Sada?

Преузмите андроид апликацију.