Почетна > Србија
Србија

АП Воjводина води бригу о шест домова за децу и омладину

Покрајинска влада континуирано води рачуна о свих шест домова за смештај деце и омладине којима је оснивач, и до сада нису забележене неправилности у раду ових установа, нити је констатовано занемаривање корисника, саопштено је данас.
Фото: Танјуг/J. Пап, илустрациjа

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је данас да ће током наредних недеља, без најаве, обићи све домове за смештај деце и омладине како би се и лично уверио у стање у тим установама.

На територији Војводине то су Дечје село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, Дом „Ветерник“, Дом за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“ у Панчеву, Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви, Дом за децу и омладину „Мирослав Антић Мика“ у Сомбору и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици.

Укупно је у овим установама смештено 512 деце и младих, наводи Покрајинска влада.

Наводи се да је у протекле четири године Покрајинска влада издвојила је 260,7 милиона динара за побољшање стандарда и квалитета живота корисника и запослених у тим установама, док ће новим ребалансом покрајинског буџета бити издвојено више од 70 милиона динара.

Покрајинска влада једнако брине и о стручном аспекту рада са децом, што потврђују и редовни испекцијски наџори којих је од 2018. године до данас било укупно седамнаест.

Од почетка ове године инспекција је контролисала домове у Ветернику и Сремској Каменици и у њима нису утврђене неправилности у раду.

„Иако су инспекцијски извештаји позитивни, лично сам наложио да се изврше додатне контроле и осталих установа. Покрајинска влада у потпуности је на располагању службама, грађанима и невладиним организацијама јер је то веома битно за целокупну заједницу. Наставићемо да водимо рачуна о најосетљивијим групама и да континуираним улагањима унапређујемо услове у циљу стварању једнаких могућности за све“, навео је Мировић.