Почетна > Свет
Свет

Антонов: Провокативне акције САД неизбежно ће довести до ескалације у Украјини

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио је данас, коментаришући посету украјинског председника Володимира Зеленског Вашингтону, да ће провокативне акције САД неизбежно довести до ескалације, чије последице могу бити непредвидиве.
Фото: Pixabay/12019

„Упркос нашим упозорењима, систем ПВО Патриот биће послат у Кијев. Међутим, земља нема стручњаке за рад са њима. Да ли ће то бити амерички специјалисти или грађани друге земље НАТО-а. Не схватају да наша војска систематски уништава западно оружје. Мислим да сви савршено разумеју какву судбину може да дочека особље које попуњава ове комплексе на територији Украјине“, рекао је Антонов, а пренела агенција ТАС С.

Истакао је да је Русија више пута апеловала на коришћење, како је рекао, здравог разума на свим нивоима.

Антонов је нагласио да америчка администрација баца велике ресурсе и могућности на сулуду идеју „победе над Русима на бојном пољу“.

Како је рекао, током посете Зеленског САД, суштински је најављено да посреднички рат против Русије треба да се настави, до „пуне победе над њом“.

Антонов је такође оценио да посета украјинског председника САД доказује да су помирљиве изјаве Вашингтона да не жели конфронтацију са Русијом, само празне речи.

„Путовање шефа кијевског режима у Вашингтон у холивудском стилу потврдило је да су помирљиве изјаве администрације о непостојању намере да започне конфронтацију са Русијом само празне речи. Оно што је у суштини најављивано уз аплаузе и саркастичне осмехе, јесте потреба да се настави прокси рат против наше земље. До потпуне победе над нама“, рекао је Антонов.

Додао је и да ће Русија инсистирати на учешћу у „свеобухватној и транспарентној“ истрази о саботажи на гасоводима Северни ток 1 и 2 и да неће дозволити да се истина о томе шта се догодило „гурне под тепих“.

Netanijahu uspeo da formira vladu

Преузмите андроид апликацију.