Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Анри: Емотивни шок утицао на слабије партије Месија у ПСЖ-у

Легендарни француски фудбалер Тијери Анри говорио је за Л’екип о нешто слабијим партијама Лионела Месија у ПСЖ-у и рекао да је емотивни шок утицао на то.
Фото: Танјуг/AP/Thibault Camus

Меси се дефинитивно није најбоље уклопио у тим из Париза, што говоре и знатно слабије партије од оних на које нас је Аргентинац навикао.

Иако је ПСЖ склопио један од најјачих тимова у историји фудбала, још увек се стиче утисак да нису довољно „кликнули“ и да много ствари у Паризу не штимају.

Легендарни француски фудбалер Тијери Анри рекао је за Л’екип да је на Аргентинца у великој мери утицао растанак са Барселоном.

„Када је Лео плакао на конференцији поводом одласка из Барселоне, то сигурно није био део неког плана или трика. Када мислите да никада нећете напустити неко место, а то се изненада деси, створи се емотивни шок који у великој мери може утицати на вас“, рекао је Анри.

„Људи говоре да Меси има све што му је потребно у Паризу и да мора бити у реду, али ствар није тако једноставна“, додаје Анри.

Некадашњи Месијев саиграч, нашао се у сличној ситуацији, када је напустио Арсенал и придружио се Барселони.

„Када сам одлазио из Арсенала, биле су ми потребне године да би се добро осећао. Дошао сам у Барселону повређен, разводио сам се, морао да научим нови језик и систем. Када све то помешате, једноставно мора да се одрази на вас“, закључио је најбољи нападач у историји Француске.

Прилику да поправи утисак о својим наступима за ПСЖ, Меси ће имати вечерас против Реала у Мадриду у оквиру реванш меча осмине финала Лиге шампиона.

Fudbalski savez Turske uklonio Čakira sa liste arbitara

Преузмите андроид апликацију.