Почетна > Србија
Србија

Ангажовање тужилаца на дан избора је уливање страха

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да најава Тужилаштва БиХ да ће на дан општих избора у појединим градовима распоредити тужиоце ради провере појава евентуалних изборних превара није усмерена на обезбеђивање фер избора већ на „уливања страха“.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Додик је рекао да то први пут чује, истакавши да се залаже да се поштују највиши стандарди који важе у Европи истовремено наводећи пример избора у САД 2020., где, како је рекао, нема чега није било.

Додик каже да треба обезбедити вољу народа, али да му се чини да има много спекулација.

Навео је да се „у Сарајеву сада налази 40 британских обавештајаца и да се тамо ради против Републике Српске и против политичких опција које они не желе како би промовисали и провукли политичке опције које они желе и које им одговарају“.

Додик је истакао да би такве политичке опције у Републици Српској ишле за тим да се обезбеди брзи нестанак Републике Српске, што је британска политика.

Казао је да се може очекивати да Тужилаштво БиХ покрене истраге те врсте, уз истовремени позив да то и учине и да питају по којем овлаштењу и ко је дозволио обавештајцима улазак у земљу и бављење изборним процесом.

„Зар то није незаконито и притисак? Шта би било кад би нас 50 отишло тамо и почели роварење по њиховим мрежама и системима, вршили уцене и ходали по терену, а имамо информације да они овде ходају по терену и врше притисак на народ. Замислите то тужилаштво које дозвољава да то странци чине како би креирали амбијент за своје фаворите у Српској, БиХ“, навео је Додик, пренела је РТРС.

Vučić: Albanci pokušavaju ispod žita da zauzmu sever KiM

 

Преузмите андроид апликацију.