Почетна > Бизнис
Бизнис

Америчке банке позајмиле 165 милијарди долара од Федералних резерви

Америчке акције данас су ослабиле, а трезорски обвезници ојачали, на тај начин затворивши бурну седмицу за глобална тржишта услед пораста забринутости да ће превирања која потресају банкарски сектор довести глобалну економију у рецесију.
банке
Фото: Pixabay/Brett_Hondow

Индекс СиП 500 пао је око 10 одсто, након јучерашњег пораста од 1,8 одсто, пошто су велике банке спасиле Прву Републичку банку од колапса. Наводи Блумберг у седмичном прегледу стања у финансијском и банкарском сектору.

Наводи се да је корпорација ФедЕкс порасла за око осам одсто, пошто су се повећали изгледи за профит те курирске службе.

Банке попут ЈП Морган и Ситигруп удружиле су средства како би спасиле од банкрота Прву републичку банку. Покушај спасавања испрва повећао расположење учесника на берзи. Милијардер инвеститор Бил Екмен био је међу онима који су питали да ли је то довољно да се криза заустави.

У међувремену, америчке банке су укупно позајмиле око 165 милијарди долара од две резервне јединице Федералних резерви. Што предсавља ескалацију финансијских турбуленција узрокованих пропашћу банке Силицијумске долине.

Kazne zbog propasti Banke Silicijumske doline

 

Преузмите андроид апликацију.