Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Амбасадор Казахстана у посети Градској кући

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући новопостављеног амбасадора Републике Казахстан Њ.Е. Мадија Атамкулова.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио наду да ће се добра сарадња са Амбасадом Казахстана наставити и током његовог мандата.

Званичници су се сагласили да је, у години када се навршава 25 година од успостављања дипломатских односа Србије и Казахстана, важно пресликавати добре односе са републичког плана на градове, кроз интензивнију размену званичних посета, јачањем економске и културне сарадње, као и кроз међусобну подршку у стратешки важним пројектима.

Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Амбасадор се захвалио на пријему и нагласио да је циљ рада Амбасаде Казахстана, између осталог, да доприноси стварању позитивног окружења како би се унапредили пријатељски односи две земље и два народа.

Градоначелник Вучевић је изразио задовољство што су недавно започели преговори администрације Града Новог Сада и Града Нур-Султана у вези са успостављањем сарадње.

На састанку је закључено да ће се интензивније радити на успостављању привредне, трговинско-економске и научно-техничке сарадње, затим у области културе у светлу избора Новог Сада за Европску престоницу културе 2022. године, као и у области пољопривреде, спорта, омладине и у ИТ сектору.

 

Преузмите андроид апликацију.