Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Амбасадор Азербејџана у првој званичној посети Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у Градској кући са амбасадором Азербејџана у Србији Камилом Хасијевим и захвалио му на његовој првој званичној посети овом граду, који, како је рекао, негује добре односе са Амбасадом Азербејџана.
Фото:PrtSc/Instagram/vucevic_gradonacelnik

Вучевић и Хасијев су разговарали о досадашњим заједничким активностима у областима привреде и културе, осврнувши се на то да је у Новом Саду постављена спомен биста композитору Узеиру Хаџибејлију, те да је Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину.

Амбасадор и градоначелник оценили су да има простора за унапређивање сарадње, посебно узевши у обзир да је Нови Сад ове године Европска престоница културе.

Саговорници су се сложили да је култура идеалан простор за повезивање народа, те да културна размена доприноси међусобном бољем разумевању и стабилнијим међународним односима.

Амбасадор Хасијев и градоначелник Вучевић изразили су уверење да добри односи двеју држава представљају добру основу за конкретизовање сарадње на нивоу градов.

Вучевић је захвалио на томе што Азербејџан поштује територијални интегритет Србије, саопштено је из Градске управе Новог Сада.

Kako su novi novosadski bulevari doprineli saobraćaju u našem gradu?

Преузмите андроид апликацију.