Почетна > Србија
Србија

Амбасада САД: Претње са протеста неће кочити напредак Србије ка Европске Уније

Америчка амбасада у Београду изразила је данас уверење да говор мржње и претње насиљем, који су се у среду чули на протесту испред Председништва Србије, неће кочити напредак Србије ка европској будућности.
Фото: WikimediaCommons/Boris Maric
„Сви смо сложни око чињенице да говору мржње и претњама насиљем није место у демократском друштву. Тако нешто не може и неће кочити напредак Србије ка њеној европској будућности“, написала је америчка амбасада на Твитеру.

У истој поруци истиче се да је „непоколебљива вера у демократију заједничка за Србију, САД и ЕУ“.

Раније данас, шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре осудио је претње и говор мржње са протеста десничарских група 15. фебруара испред Председништва Србије.

„Док су слобода изражавања и окупљања стубови демократског друштва, ЕУ одлучно осуђује сваку претњу насиљем, укључујући претње смрћу, и језик мржње који су се видели током демонстрација у среду у Београду“, написао је Жиофре на свом твитер налогу.

Он је поновио да ЕУ потврђује своју пуну посвећеност европском путу Србије.

Током протесног скупа, који су у среду код зграде Председништва Србије организовале десничарске организације, незадовољне француско-немачким планом за Косово и Метохију, упућено је низ увреда и претњи на рачун председника Србије Александра Вучића.

Uhapšene ribokradice: Strujom ubijali, pa krali ribu (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.